Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Herdenking einde Eerste Wereldoorlog

17-18 november 2018

Zaterdag 17 november van 12:00 uur tot 17:30 uur
Zondag 18 november van 10:30 uur tot 22:00 uur

De gemeenten Echt-Susteren (NL), Maaseik (B) en Selfkant (D) organiseren op 17 en 18 november een grootse herdenking rond de beëindiging van de Eerste Wereldoorlog met als thema ‘Van ontwapening naar ontwapenend’. Het thema staat in relatie met de terugtocht en de ontwapening van de Duitse troepen vanuit Maaseik, via de grensovergang Maaseik-Echt-Susteren naar Duits grondgebied. De nadruk van de herdenking ligt dan ook op verbroedering en wederzijds begrip (‘lest we forget’).

Onderdeel van deze manifestatie zijn een re-enactment evenement, een stoet door het centrum van Maaseik en een herdenkingsconcert uitgevoerd door muziekverenigingen uit de drie gemeenten. Tevens worden er exposities gehouden en komt er een fietsroute die de gemeenten Maaseik, Echt-Susteren en Selfkant verbindt.

De herdenking omvat onder meer:

  • Diverse re-enactment demonstraties
  • Cavalerieshow Rode Huzaren
  • Schermutselingen op de historische Markt in Maaseik
  • Historische stoet door het centrum van Maaseik
  • Herdenkingsconcert in cultuur centreum Achterolmen

Meer informatie mbt het programma: hier.

Altijd op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Geen zorgen, je zult geen talloze mails van ons ontvangen, maar je weet straks wel precies wanneer er iets georganiseerd wordt in onze binnenstad. Zo ben je op tijd voor dat ene evenement, ontvang je als eerste de korting voor dat speciale artikel en ben je altijd op de hoogte van de actualiteiten in de binnenstad.