Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Kerst is... a sound that goes pop

December

Maaseik is écht. Écht gezellig. Altijd, maar nog meer tijdens de eindejaarsperiode. Bij ons vind je geen megalomane kerstmarkten, een reuzenrad of een schaatspiste. Wij houden het graag persoonlijk, gezellig en op maat van ons stadje aan de Maas. In december baadt Maaseik in kerstsfeer en zijn er wat extra activiteiten georganiseerd om u extra onder te dompelen in een gezellige sfeer. 

Wees welkom, ontspan, en ontsnap in Maaseik! 

Winter Foodtruck Festival
Zaterdag 15 december en zondag 16 december, Markt

Het foodtruck festival Smaak, dat voorheen reeds met supertoffe zomeredities in Maaseik te ervaren was, strijkt weer neer op onze prachtige Markt. Ditmaal met een wintereditie, exclusief in Maaseik. Naast de winterse gezelligheid zal je er een toffe selectie aan leuke foodtrucks, heerlijke versnaperingen en animaties vinden.

Mocht je nog geen ervaring hebben met curling, kom dan zeker eens langs voor een initiatie met je vrienden en familie. Voor de kleinsten onder ons is er ondermeer een gratis carousel voorzien.

Op zaterdag en zondag, vanaf 17u staan er ondermeer Acoustic Fire Sessions gepland. De live band zal ervoor zorgen dat je knus de avond in kan.

Een gift wrapping-service tot uw dienst
Zaterdag 15 & 22 december (13.30 - 18.00)
Zondag 16 & 23 december (13.30 - 17.00)
Bosstraat 17

Jaarlijks gaan we allen op zoek naar toffe geschenken om onze naasten te verrassen. In de Maaseiker speciaalzaken en boetieks vind je zeker iets unieks.

Omdat het oog ook wat wil bieden de Maaseiker handelaren dit jaar een speciale gift wrapping service aan. Enkele inpakspecialisten staan 2 weekends tot uw dienst om uw Maaseiker geschenken om te toveren tot een heel leuk pakje! Zo zullen uw naasten niet alleen genieten van het uiteindelijke geschenk, maar begint het genot al zodra uw mooie pakjes onder de boom liggen.

Moet je even wachten op je pakje? Geniet dan van een heerlijke versnapering op het Winter Foodtruck Festival of bij een van de vele Maaseiker horecazaken!

Ice, ice baby
Zaterdag 22 & zondag 23 december, Markt
Live demo, workshops & expo

In het weekend van 22 en 23 december draait alles rond ijs. Onder de waakzame ogen van Jan & Hubert Van Eyck kan je zaterdagmiddag op de Markt een live demonstratie ‘ice carving’ volgen. Kriebelen je vingers – en niet alleen van de kou? Tijdens de workshops kun je zelf ook je skills op een blok ijs loslaten.

Onder de bomen rond de Markt kun je al wandelend de historische objecten – in ‘frozen’ edities, met de nodige moderne twist – ontdekken die Maaseik doorheen de jaren hebben gemaakt tot de onvergelijkbare plek van vandaag.

Tenzij het plots heel hard gaat zomeren, zullen deze unieke ijssculpturen je op zondag nog steeds verwelkomen in het wonderlijk winterse Maaseik.

Sounds that make you pop
Wekelijks, binnenstad

Onder het motto ''Christmas is a sound that goes pop'', staan er elk weekend diverse streetacts gepland die je zullen verrassen met een twist. Meer willen we je hier nog niet over vertellen, want ook wij houden van verrassingen...

Santa's koetsentaxi
Zaterdag 1, 8, 15, 22, 29 december, 14.00 - 17.00
Zondag 16 & 23 december, 14.00 - 17.00, binnenstad.

Verken de stad eens op een andere manier en maak gebruik van onze gratis koetstaxi. Tijdens beide weekenden zal Gerard met zijn prachtige paard gereed staan om u te trakteren op een ritje in zijn koets. Kruip onder de lekkere warme deken en geniet van onze prachtige binnenstad.

Lazy shopping
Zondag 16 & 23 december (13.30 - 17.00), binnenstad

De eindejaarsperiode staat gekend als een drukke periode. Om je de kans te bieden in alle rust op zoek te gaan naar het ideale kerstgeschenk, openen de meeste shops & boetieks in de binnenstad hun deuren voor jullie op zondagnamiddag 16 & 23 december.

Volg alle activiteiten ook op onze Facebook page.

Altijd op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Geen zorgen, je zult geen talloze mails van ons ontvangen, maar je weet straks wel precies wanneer er iets georganiseerd wordt in onze binnenstad. Zo ben je op tijd voor dat ene evenement, ontvang je als eerste de korting voor dat speciale artikel en ben je altijd op de hoogte van de actualiteiten in de binnenstad.