Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Maaseik "Cittaslow" gemeente

01-02-2018

Sinds afgelopen jaar is Maaseik onderdeel van het nationale netwerk "Cittaslow Belgium". Het doel van dit netwerk is om steden met minder dan 50.000 inwoners bijeen te brengen rond een charter waarin de waarde wordt benadrukt van de levenskwaliteit van de individuele burgers en van de lokale gemeenschap als geheel. 

Maaseik voldoet aan de excellentiecriteria die zijn gesteld en mag daarom de komende jaren het Cittaslow keurmerk dragen. Om zich drager te mogen noemen moet een gemeente/stad: zich engageren om een kwalitatief milieubeleid te voeren, ijveren voor de lokale economie, het grondgebied inrichten en ontwikkelen en de waarden van gastvrijheid en mobiliteit aanmoedigen.

Lees meer hierover op de website van Cittaslow Belgium.

Altijd op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Geen zorgen, je zult geen talloze mails van ons ontvangen, maar je weet straks wel precies wanneer er iets georganiseerd wordt in onze binnenstad. Zo ben je op tijd voor dat ene evenement, ontvang je als eerste de korting voor dat speciale artikel en ben je altijd op de hoogte van de actualiteiten in de binnenstad.